Biodia biologische halfvolle fairtrade chocomelk

valérianekoehalfvolle_choco_melk

Tijdens de Valériane beurs in Namen op 6, 7 en 8 september lanceert Biosano in samenwerking met de coöperatie van Belgische landbouwers Biomelk Vlaanderen, Biodia chocomelk. De chocomelk is biologisch en Fairtrade gecertifieerd. Biodia heeft zich tot doel gesteld eerlijke handel te voeren met producenten in het zuiden en hier in België. De melk wordt aangekocht bij Belgische melkveehouders, de leden van Biomelk Vlaanderen; De boeren krijgen een correcte prijs voor de melk, onder voorwaarden vertaald uit het internationale fairtrade systeem. De cacao en rietsuiker zijn eveneens onder Fairtrade-voorwaarden aangekocht. Het resultaat is een eerlijk product!

De NGO Vredeseilanden ontwikkelde het lastenboek voor Biodia en het project wordt ondersteund door Oxfam Magasins du Monde in het kader van hun campagne “Agissons aussi pour les paysans d’ici”.

Kom de chocomelk proeven aan onze stand tijdens Valériane en pik de conferentie  ‘Un lait équitable pour tout le Monde’, mee op 6 september, 15h, georganiseerd door Oxfam Magasins du Monde.  http://www.valeriane.be/namur/espacevisiteurs/conferences/index.html.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>